Når man er tom for rømme og ikke kan spise tomater, hva gjør man når man skal lage pizza? Jo, hvorfor ikke prøve med en annen type saus, en grønn en! Det er mye asiasalat i hagen nå og jeg må finne noe smart å bruke de til. Du kjenner de kanskje som Pak Choy, den vanligste av asiasalatene, men de kommer i mange varianter. Asiasalatene smaker litt som neper og har en ganske kraftig smak, dermed egner de så godt rå, men de er veldig gode stekte!

Jeg tenkte det kunne være artig å prøve meg på en annen type pizzasaus, mest fordi jeg nå er tom for rømme og tomater fra Oppland finner jeg ikke – selv om det kanskje finnes? Men pizza ble det – resultatet ble så godt at jeg nå har lyst til å dele oppskriften med dere!

Pizzabunn

 • 1/2 dl surdeigsstarter
 • 3 dl mel (jeg bruker virvelmel fra Johan Swärd)
 • 1,25 dl vann
 • 1 spiseskje olje
 • 1/4 ts salt

Fremgangsmåte

 1. Bland den aktive surdeigsstarten med vannet og rør ut
 2. Bland inn halvparten av melet og la stå i 30 min
 3. Bland inn resten av melet og oljen. Dekk med et klede og la stå i 20 minutter
 4. Ta blandingen ut og strekk den ut til et rektangel.
 5. Strø saltet over og brett deigen fra kanten og inn mot midten
 6. Strekk deigen ut igjen og gjenta brettingen. La den hvile i 20 minutter.
 7. Gjenta gjerne brettingen 2-6 ganger til og la den hvile i 20 minutter mellom hver gang. Her avgjør altså tiden du har til rådighet jo mange ganger du strekker og bretter. Deigen hever bedre jo mer du strekker og bretter.
 8. Kjevle så deigen ut til en sirkel eller et rektangel, gjerne 0,5 -1 cm i tykkelse.
 9. Stek deigen lett på 150 grader i 15 minutter. Nå er den klar til videre bruk. Du kan også bruke deigen helt rå, men den kan bli myk og fuktig inni, så jeg anbefaler, spesielt om du liker pizzabunnen litt tykk og steke den.

Grønn saus

 • 1 Pak Choy, Bok Choy eller annen asiasalat
 • 2 medium løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 dl rapsolje
 • 2 SS parmesan eller annen hard ost

Fremgangsmåte

 1. Skjør grønnsakene i biter
 2. Stek løk og hvitløk til løken er blank i litt rapsolje. Når man steker med rapsolje er det viktig å ikke ha på for høy varme. 5/9 er nok. Da tar det litt lengre tid før løken er stekt, men man unngår oksidert rapsolje, som kan inneholde helseskadelige stoffer.
 3. Tilsett asiasalaten og stek til den klapper sammen
 4. Ha grønnsakene over i en food prosessor, tilsett rapsoljen og kjør til en jevn blanding
 5. Ha i osten og kjør noen sekunder til.

Hva skal jeg ha på pizzaen?

Nedenfor er noen forslag til topping som passer den til den grønne sausen. Velg ut 3, det synes jeg holder som oftest. Gjerne 1 krydder, 1 grønnsaker og noe kjøtt. Ost kommer selvfølgelig i tillegg til dette! Jeg synes en vanlig norsk gulost passer godt til denne pizzaen, men parmesan funkerer også utmerket.

 • Bacon
 • Potet
 • Timian
 • Persille
 • Sellerirot
 • Purre
 • Merian
 • Røkt skinke

Server denne pizzaen med saurkraut og gjerne en rømmedressing med dill, persille eller timian.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: