Dag 4: Snacks, krydder og plommepai

Dagen i dag var første ordentlige dag på jobb, forrige fredag var vi ute med fylkesmannen og padlet kano. Men i dag var det på tide å ta på seg sjumilsstøvlene og vandre innover Valdres dype skoger. Det blir mye gåing i jobben min. Jeg jobber nemlig som naturkartlegger og dermed består jobben min av å undersøke store områder på utvalgte plasser. I år er det Valdres som står for tur. Når man går så mye, trenger man også ekstra energi. Vanligvis går jeg for sjokolade og hjemmelagde kjeks, men sjokolade er nå forbudt og kjeks har jeg ikke rukket å lage. Dermed ble det en annen type snacks – hjemmelagde svisker.

Svisker fungerer utmerket som snacks, de veier lite og de kan holde seg lenge. Samtidig er det utrolig godt med noe litt syrlig på tur. Svisker er også enkelt å lage. Det eneste som skal til er å dele plommene i to, ta ut steinen og legge de til tørk i en dehydrator i rundt 12 timer. Det er viktig at de blir ordentlig tørre ellers kan de mugne. Jeg oppbevarer sviskene i en gammel honningsboks, den er også lett og greit å ha med seg på tur.

Jeg må innrømme at det nå går overraskende bra å ikke drikke kaffe. Hodepinen har for lengst forsvunnet og jeg nyter morgenen med en deilig urtete istedet. I dag kom også en postleveranse fra Aukrust gard og urteri. De produserer et stort utvalg urter i Lom i Oppland. Derfra har jeg nå fått basilikum, timian, merian, kjøttkrydder, karve, einebær og oregano. I tillegg til seter-te, grønnmynte-te og en frukt-te, sistnevnte inneholder dessverre epler fra hardanger, så den må jeg nok vente med å drikke til oktober. Med flere krydder i skapet blir det også mer spennende mat fremover. Jeg gleder meg!

Det er også fullt mulig å lage spennende mat uten alt dette krydderet, som den deilige plommepaien jeg lagde til dessert. Det måtte bli litt ekstra kos siden det var valgdag. Siden jeg ikke kan bruke sukker ble det honning i både paideigen og med plommene. Noen ganger kan honning avgir en ganske sterk smak, men det fungerte utmerket godt. Du får gjerne prøve den selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: