Dette er min fjerde dag uken kaffe og tredje dag på prosjektet. Foreløpig må jeg si det går overraskende bra. Jeg har bestemt meg for å lage en søppelpose med alt søppelet jeg generer gjennom denne måneden, foreløpig er posen tom! Trolig kommer jeg til å klare meg med en liten pose gjennom hele prosjektet.

Til frokost bestemte jeg meg for å slå på stortromma og lage deilige pannekaker med rømme og honning. Rømmen fra Vikabråten er mye surere enn den man får på butikken. Mange jeg kjenner ville nok ikke likt den, men jeg elsker den. Det var litt for godt så tre pannekaker gikk ned på høykant. I tillegg lagde jeg en byggryngrøt, denne gangen med melk i. Den ble rimelig god. De neste dagene har jeg lyst til å eksperimentere litt med å lage litt mer interessante typer grøt.

Til middag lagde jeg falafler av erter istedet for kikerter. Det fungerer utmerket godt om man vet hvordan man skal tilpasse oppskriften. Mange har kanskje prøvd å lage falafler med kikerter på boks og funnet ut at det sjelden fungerer godt. Derimot kan man lage falafler med bløtlagte kikerter, dette går ikke med ertene. Dermed må man koke de akkurat lenge nok og det er ikke alltid så lett. Heldigvis fikk jeg til å lage en god oppskrift i dag!

Utenom måltidene har jeg ferdigstilt yoghurt, cottage cheese og surdeigsbrød. Jeg hadde også noen venner over på besøk for å teste fløteseparatoren jeg fant på låven til naboen. Men det gikk mye dårligere enn forventet, den var nemlig ikke helt tett. Så det ble lite separering.

Jeg har enda ikke målt hvor mye tid jeg egentlig bruker på å lage mat, men jeg er rimelig sikker på at det ligger på rundt 3-4 timer hver dag og det er kanskje ikke så overførbart til andre hjem? Jeg bruker mye tid på kjøkkenet fordi jeg elsker å lage mat, og det har jeg full forståelse for at ikke alle andre har. Er det mulig å kjøpe lokal mat uten at det tar for mye tid? Det kunne absolutt vært interessant å se litt nærmere på. Kanskje er samfunnet vårt blitt sånn at det ikke er plass til å lage ordentlig mat? For meg er mat noe av det aller viktigste i livet, selv om det tidligere har vært et nødvendige og sånn er det nok kanskje for mange nå?

Burde ikke maten ha en større plass i hverdagen? Hva vi spiser påvirker oss på alle mulige måter. Maten kan få oss til å føle oss bra eller dårlig, slappe eller energiske og den kan også gjøre oss syke. Hvorfor er det egentlig sånn at mange av oss spiser mat vi vet er dårlige for oss? Andelen overvektige mennesker øker og det er den hardt prosesserte maten sin feil. Kan vi snu denne trenden ved å endre kosthold? Et kosthold basert på mer råvarer og mindre hardt bearbeidede produkter, ville utvilsom vært positivt for de fleste. Så da er spørsmålet, hvorfor gjør vi det ikke? Dette må jeg prøve å finne ut litt nærmere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: