Kaffeabstinensene er borte og jeg kan smile til livet igjen – takk og lov! Dagen startet med at jeg våknet en hel time før vekkeklokka ringte. Få ting er bedre enn å våkne uthvilt, glad og klar for en ny dag. Dagen skulle brukes til en tur til Valdres for å besøke Yvonne og Ole Jacob, kjøpe melk, smør, ost, rømme og solbær. Man kan jo kanskje lure på om vinninga går opp i spinninga når man må kjøre så langt for å få tak i maten? Egentlig skulle jeg jo hente denne melken forrige uke, da var jeg allerede i Valdres på jobb. Men slik ble det ikke og dermed måtte vi ta oss en tur i dag.

Yvonne og Ole Jacob bor like ved Røn, nord for Fagernes, på et lite småbruk med to støler. De har fire melkekuer av rasen dølafe, en utrydningstruet kurase. De slår og hesjer høyet og kjører det inn på låven uten bruk av motoriserte hjelpemidler. En livsstil med enkle hjelpemidler og mye fysisk arbeid, men som tar godt vare på jorda vår. Kuene deres spiser kun gress fra deres egen mark og blir melket for hånd. Melka blir til ost, rømme og smør. Deilige varer som jeg har kjøpt fra dem i dag. Er du interessert i å lære mer om livsstilen deres kan du sjekke ut denne linken her

Dagens måltider har jeg løst relativt greit. Det ble en litt bedre frokost etter at jeg pøste på med store mengder plommesyltetøy! Lunsjen ble brød med hjemmelaget erte- og squash hummus, salat og agurk. Til middag ble det en zoodle carbonara. En svært vellykket rett som det er lett å få til med lokale ingredienser, prøv den gjerne!

Bli med i samtalen

2 kommentarer

  1. Det ser lekkert ut. Vet du forresten at Rob van Kreuning som driver Furulund Pensjonat på Røn, er matinteressert, en ivrig soppsanker og kartlegger?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: