Det er kanskje ikke vanskelig å gjette seg til at de tre stikkordene i tittelen beskriver hva som har vært vanskelig i dag. Det er MYE hardere å ikke drikke kaffe enn jeg trodde. Da hjalp det ekstra mye å bli møtt av en smørblid sjef som tilfeldigvis trengte hjelp med å åpne kaffeposen. Men det stoppet nok ikke der! I løpet av dagen ble kaffe nevnt ved hver minste lille mulighet, og det var en smule tungt å se de andre storkose seg med bolle og bålkaffe, men jeg tygde på en halvsur plomme. Men kanskje kaffeabstinensene forsvinner snart?

Selv om det har vært en smule tøft uten kaffe, så har resten av utfordringen gått meget bra. Jeg tok en kjapp gjennomgang av hva jeg egentlig kan spise og kom frem til at det er rimelig lite å velge i, men jeg har det mest nødvendige. I tillegg til dette har jeg en grønnsaksåker utenfor huset proppfull av deilige grønnsaker, så det bør nok gå greit!

 • Solbær fra Vikabråten
 • Plommesyltetøy (hjemmelaget)
 • Eplemos (hjemmelaget)
 • Svisker (hjemmelaget)
 • Brød (hjemmelaget med mel fra Brandbu)
 • Smør fra Vikbråten
 • Honning fra nabo Evy
 • Erter fra Brandbu
 • Mel fra Skjåk
 • Byggryn og mel fra Grønvold mølle i Torpa
 • Fjellørret fisket av Knut Ola
 • Egg fra en over fjorden
 • Kraftbein fra Gudbrandsdalen

Siden jeg enda ikke har fått hentet melk hos Yvonne og Ole-Jacob på Vikabråten ble frokosten noe stusselig. Byggrynsgrøt med 50/50 byggmel og byggryn, en ganske kjip frokost må jeg si. Jeg vil gjerne dele oppskrifter på det jeg lager, men oppskriften på denne grøten, tror jeg rett og slett at jeg skal ha for meg selv. Derimot ble den bedre når jeg fikk piffet den opp med litt eplemos og solbær.

Lunsjen ble også relativt enkel i dag. Et flatt surdeigsbrød delt i to, med deilig hjemmelaget plommesyltetøy og smør. Helt OK. Ingen feiring for ganen akkurat.

Egentlig var planen å lage noe helt annet i dag, men da jeg plutselig fant ut at jeg ikke hadde noe ost, så ble det den enkle løsningen: Wok. Jeg har brukt ca. det som er over på bildet:

 • 2-3 gulrøtter
 • 1 hode brokkoli
 • 1 lite hode kål
 • 1 tatsoi eller pak choi
 • 1 neve sukkererter
 • 2 løk
 • 3 stilker bladbete
 • 2 dl kokte erter
 • 1 neve koriander

Den mengden grønnsaker rekker til omtrent til to-tre serveringer. Jeg startet med å steke løken, deretter tok jeg opp i kål, tatsoi og stilk av brokkoli og lot det koke en 10 minutter. Dette er for å bryte ned en del av de vanskelig fordøyelige fibrene i kålvekster som mange av oss får vondt i magen av. Deretter tilsatte jeg resten av ingrediensene og varmet kjapt opp. Woken ble servert med kimchi og koriander og smakte veldig godt!

Kort oppsummert har dagen vært tøff, jeg har vært utrolig trøtt i hele dag og når jeg skriver dette har jeg mest lyst til å gå å legge meg. Jeg håper kaffeabstinensene går over snart. Takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: