Norgesglasset på P1

I dag tidlig fikk jeg en veldig hyggelig melding fra NRK P1. De lurte på om jeg ville komme en tur å prate om mat fra Oppland. Selv om jeg aldri har vært på radio, så takket jeg ja før jeg en gang fikk tenkt meg om. For dette synes jeg er spennende. Tenk å få prate om det jeg liker aller best på riksdekkende radio.

Jeg håper at jeg gjennom dette prosjektet kan inspirere flere mennesker til å handle litt mer lokal mat. Nettopp fordi jeg tror vi alle kan gjøre en stor forskjell om vi velger litt andre matvarer. Bare tenk på mengden plastemballasje på frukt og grønt når du handler på butikken? Denne mengden er betydelig mindre når man handler rett fra bonden.

Bildet over viser grønnsaker fra Avdems gardsgrønts (drevet av Sofia Maria Bang Elm) grønnsakskasse og samme grønnsaker fra Coop på Dombås. Mengden plastemballasje er rimelig forskjellig. Da kan man bare tenke seg hvor mye plast som brukes i året. Butikken bruker argumentet om at det er bra med plast for da vil grønnsakene holde seg lengre. Dette argumentet faller imidlertid bort når man handler mat lokalt, for da kan grønnsakene som oftest bli høstet samme dag som utlevering og kommer ferske og fine til kjøleskapet!

Vil du høre innslaget? Trykk deg inn på linken nedenfor.

https://radio.nrk.no/serie/norgesglasset#t=33m51.24s

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: