I dag har jeg vært ekstra lokal å hentet mange kilo med epler og plommer fra Dina, en av mine andelshavere. Siden hun ikke har tid til å bruke alt er det fint noen kan nytte seg av det. Med eplene har jeg blant annet tenkt å lage eplesidereddik, eplejuice, eplesyltetøy og kanskje noe eplesnacks? Mens plommene i hovedsak skal gå til svisker og plommesyltetøy.

En av de store utfordringene er at mesteparten av krydderet jeg vanligvis bruker kommer fra andre land. Kan man lage en god chutney uten bruk av utenlandske krydder? Jeg er litt usikker. Kanskje finnes det noen smaksrike ville planter jeg kan bruke? Gulaks, et gress som vokser på ugjødsla enger, har en kanellignende smak. Kanskje det går an å ekstrahere noe smak fra den? Har du noen gode tips til lokale krydderplanter, så tar jeg gjerne i mot tips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: