Hva har jeg tenkt å spise?

Snart er det tid for å tømme kjøkkenskapet og gjemme bort innholdet en måneds tid. Jeg gjorde en rask sjekk her om dagen med hva jeg kunne beholde i skapet, og det ser ut til at det kun er ertene og byggrynene som får stå, og saltet da (selv om det ikke er fra Oppland). Dette må jeg helt ærlig innrømme at ser utrolig stusslig ut. Utenom dette har jeg også 20 kg mel i skapet, det hjelper jo litt på. Heldigvis skal jeg snart en tur til Johan Swärd på Brandbu for å kjøpe rapsolje, mer gryn og noe mer mel. Men hva mer skal jeg spise? Klarer jeg virkelig å lage noe godt hver dag bare med ingredienser fra Oppland?

GRØNNSAKER, FRUKT OG BÆR

Heldigvis for meg så har jeg et hage full av grønnsaker. Det er jo ikke helt tilfeldig at jeg har valgt september som måned for å starte med dette prosjektet. Nå bugner det av bønner, squash, sukkererter, kålvekster, grulrøtter, rødbeter, agurk, løk, fennikel, neper, salater og mye mer i hagen. Jeg spiser også mye bær og har tenkt å få tak i bringebær fra bringebærprodusenten i Søndre Land, som jeg dessverre ikke husker navnet på. Solbær skal jeg plukke hos noen venner av meg i Valdres og litt rips skal jeg få av naboen.

MELKEPRODUKTER

Jeg spiser MYE melkeprodukter. Det går fort 3-4 liter yoghurt i uka, gjerne 0,5 kg ost og gjerne en del rømme/fløte. Jeg er litt usikker på om jeg klarer å skaffe nok melk/melkeprodukter for å klare meg gjennom september, men jeg får prøve. I hovedsak skal jeg kjøpe melk fra Vikabråten gårdsmat. Gården er drevet av Ole-Jacob og Yvonne, to fantastiske mennesker som virkelig driver bærekraftig, med fire fantastiske melkekyr av rasen dølafe. Der får kuene bare gress, noe jeg bare elsker! Utenom Vikabråten har jeg lyst til å prøve å finne noen flere melkeprodusenter. Kjenner du noen i Oppland som driver med gressfora ku/geit og melk? Ta gjerne kontakt!

KJØTT OG FISK

Kjøtt er kanskje noe av det greieste å få tak i, spesielt gressfora lam. Jeg skulle veldig gjerne hatt tak på noe gris foret på bare norske råvarer, dette må da være mulig? Kjenner du noen? Ta kontakt! Forhåpentligvis får jeg tak i noe lokal fisk og noe lokalt gressfora storfekjøtt.

BRØD OG KORN

Jeg har tenkt å kjøpe alt av korn fra Johan Swärd på Brandbu, der kan jeg få tak i både spelt, bygg og rug både i helkorn, sammalt og virvelmel. Da kan jeg bake mitt eget brød, tortillalefser, pitabrød og nan. Jeg baker alt med surdeig, så på den måten har jeg løst heveproblemet.

Dermed kommer nok frokostene til å bestå av korn, yoghurt og bær. Lunsjen blir nok fort brød med hjemmelaget pålegg i form av påleggssalater, ost og kanskje noe ertehummus med rødbeter. Til middagene skal jeg hente en del inspirasjon fra http://www.norsktradisjonsmat.no, men også fra kokebøker jeg har her hjemme. Kanskje det er på tide å finne frem Schønberg Erken igjen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: